Az első alkalom
Mindkét értelmében az első alkalom. Egyrészt ezzel nyitom a "kísérleti konyha"-blogom. Másrészt pedig tegnap (péntek 13) készítettem életemben először saját magam pestot. Mit ne mondjak, annyira fini lett, hogy sztem többet nem is fogok a bolti kis üvegekre visszanyúlni ;) A recept, mint mindig is, a honlapomon található. Igyekszem a blog előtt keletkezett ételek receptjeit is feltenni.
A nap tippje a pestohoz: kicsit furin hangzik a spenót a pestoban, de nagyon szép színt és egy enyhe, finom ízt ad neki. A fenyőmagokat nem kell használat előtt megpörkölni - ha jól emlékszem még Jamie-nél szedtem fel vmikor ezt a tippet.
Halványat sokra sikeredett a pesto - sebaj, majd talán pestos-csigát csinálok belőle ;)
4 megjegyzés:
Tök fincsi volt amit hoztál ma:)
köszi szépen
Azt a másikat is szivesen lecsekkolnánk:)hihiKovi és Évi
örülök neki, hogy ízlett ;) a másikat majd ... ha lesz még rendelkezésemre néhány segítő kéz ;p
Szia Róbert!
Még nem készítettem pestot, de sok helyen utánaolvasva az interneten találtam olyan híreszteléseket, hogy némelyik fenyőmagnak van "mellékhatása" elfogyasztása után kellemes vas ízt ad a szájnak. Te milyen "típusú" (márkájú) fenyőmagot használtál?
Előre is köszönöm, Attila
Attila: Huh, ez egy igen régi bejegyzés, amire írtál ;) Szóval a távol keleti, főleg kínai fenyőmagnak van egy hosszan tartó utólagos kesernyés kellemetlen utóíze. Ezt érdemes kerülni. Sajnos épp ez a fenyőmag is jóval olcsóbb. Én spec. Seeberger cégtől származó "Pinienkerne"-t, azaz fenyőmagot használok.
Megjegyzés küldése