szombat, október 28, 2006

Csirkemellvariációk

Az elmúlt három-négy napom ismét csirkemellvariációkkal telt. Szerda este egyik kedvenc változatomat készítettem, amit még ez év tavaszán kísérleteztem ki. A csípős cukkinis és koktélparadicsomos csirkemell azért is volt olyannyira az egyik nyári kedvencem, mert az erős peperóni elfogyasztása teljesen lehűtött. A világon több helyen is ezért esznek nyáron csípőset ;)


Csütörtök este szükségem volt ismét egy kevés csilire, mert kicsit elment a hangom a sezrdai buli után. Emiatt a gyümölcsösebb csirkemellváltozatot készítettem, ami tulajdonképpen ugyanúgy kezdődik, mint a zöldséges / cukkinis recept. Nagyon jól esett, s estére vissza is jött a hangom. No igaz, még egy paprikapálinkával is rásegítettem ;) Szóval összefoglalva csütörtök este narancsos-ananászos, peperónis-fokhagymás csirkemell volt.


Ma pedig a változatosság kedvéért ismét csirkemell volt, egy kis száraz sherryben megfürdetve. Mivel szükségem volt egy kevés csirkehúslére, s nem akartam porból csinálni, tegnap este főztem még 2 kg csirkenyakból egy finom kis csirkehúsesszenciát. Az lesz még ma a vacsora is. Gondolom nem kell külön megemlítenem, hogy szeretek csirkemellel főzni, pláne hogy olyan könnyű többféle ízárnyalatot adni neki. A három variáció közül viszont egyik sem tudta utolérni a vaníliás csirkémet ;)

3 megjegyzés:

Földes Péter írta...

En lejobban a gombas-petrezselymes-citromos-fokhagymas-tejszines variaciot szeretem...de meg nem ettem vanilliasat:-)De a heten csinaltam padlizsannal, paradicsompaprikaval,fokhagymaval,csillivel,gombaval,szojaszosszal,szakeval, jol meglocsolva citromlevel...nagyon tuti lett:-)Jo fozocskezest!

Unknown írta...

Be kellene már nekem is szerezni némi szaket és szójaszószt, már csak hogy ne mindig sót használjak fűszerezésre, no meg plussz zamatot is adnak az ételnek ;)
Mmmh, ennyi minden finom összetevővel már csak jó sülhetett ki belőle :) Nojó, erre most jönne a mondás (állítólag Gundeltől), hogy a fokhagyma is finom és a csokoládé is finom - de a kettő együtt mégse. Habár sztem említenem sem kell, hogy ez a mondás is megdőlt már nálam ;)

Földes Péter írta...

:-)