csütörtök, november 02, 2006

Megvadult krumpli

Már mindjárt itt a hétvége, s még csak most teszem ki a múlt vasárnapi ebédem receptjét és fényképét... Nos hát ez is mutatja, hogy a héten kicsit elfoglalt voltam.

Múlt vasárnap az egyik kedvenc tapas ételemet készítettem, amit a recept szerint "vad krumpli"-nak hívnak. Őszintén szólva Spanyolországban vagy tapas-bárokban még nem találkoztam vele. A paradicsomosmártás, amivel a krumplik meg lettek "vadítva" máshoz is (pl. grissinihez) nagyon finom. A sherry és az enyhe csípős íz kellemesen dobnak rajta. A fűszeres hússzelet pedig úgy született meg, hogy volt még egy kevés bontott pestom (igen, ez most nem házi ... ;) ) s fel akartam használni. Tehát fogtam a mustáromat és a citromomat, s kikevertem belőle valami finomat. Tényleg finom is lett ;)

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Időközben helyesbítettek szóhasználatomban (igen, néha van ilyen, ha német szavakat próbálok magyarba átültetni ill. fordítva ;) ). Szóval megvadulva - értsd megbolondítva ;)

Unknown írta...

No, még egy kis javítás. Így Andalúziából visszatérve megtudtam Olgitól, hogy eredeti néven "patatas bravas"-nak hívják az ebben a bejegyzésben közölt krumplit. Magyarul ugyebár "bátor"-t jelent a bravas, a német tapaskönyvemben ezt vadnak fordították - magyarul meg talán megbolondított? Kész kavalkád ;)

Földes Péter írta...

Mit csinaltal Andaluziaban?Nekem tetszett a vad krumpli elnevezes is, egy kicsit rusztikusan hangzik, de szerintem meg teszi:-)