Julienne répa almával
Ismét rengeteg nap telt el anélkül, hogy valami említésre méltót kotyvasztottam volna. Ennek oka eléggé egyszerű: a diplomamunkámat jövő hét hétfőig kell leadnom, s ez elég sok időt rabol el. De most térjünk is a finomabb dolgokra ;)
A hétvégén ismét elővettem a klasszikus répa vs. alma kombinációt. Almás répalé helyett inkább a vajban való párolás mellett döntöttem. Miközben a fűszerkészletemet fürkésztem, hogy mivel lehetne feldobni, hirtelen kezembe akadt a madras currym. Madras, mert meg van pörkölve, ezáltal több ízt ad ki magából. S tényleg, az a néhány csipet ebből a curryfajtából némi ánizzsal és fahéjjal csodálatosan harmonizált a kisült almával és répával. Az édeskés-savanykás köret mellé persze készítettem vész esetre egy sósat is krumplireszelékből és hagymából - ami magában is nagyon finom lett. Végül, hogy ne maradjon ki a hús sem, néhány vékony szelet marhahúst sütöttem 2 gerezd csodálatosan ízes fokhagymával, amit még Andalúziából hoztam magammal. / Tudom, tudom, némi zöld hiányzik a képből, majd legközelebb ;) /
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése