Gombapaprikás
Először is elnézést, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem. Remélem senki sem halt éhen ;) Az oka ennek az idő szűkösségében keresendő. Jan. 8. óta az adatbázis tanszéken dolgozom mint tudományos munkatárs, ahol kutatás mellett előadásokat és gyakorlatokat tartok velem egykorúaknak ill. nálam idősebbeknek ;) No s persze majd nemsoká már vizsgáztatom is őket :) Emellett múlt hétvégén Kölnben jártam kedves magyar ismerőseimmel, a képeket itt csodálhatjátok meg. No s persze a többieknél is.
Mi mással is kezdődhetne az új év, ha nem egy hagyományos magyar étellel. Két héttel ezelőtt hétvégén Vicus ötletéből kifolyólag gombapaprikást főztünk. A hagyományos összetevőkön kívül (hagyma, gomba, pirospaprika) nem is került bele más, csak némi piros arany a magyaros ízek fokozása kedvéért. Az eredményt az alábbi fényképen csodálhatjátok meg:
Recept nélkül marad viszont a két héttel ezelőtti vasárnapi rizses hús (nem rizottó!). Maga a pörkölt része finom lett, miután Zsófi átvette tőlem ... ;) Íme egy kép erről is:
Köszönet Ágónak a képekért ;) Bocsi, a narancstorta még várat magára, mert a tésztát elfelejtettem megszúrkálni, s egy kicsit amorf lett ... de az ízén nem ront ;)
3 megjegyzés:
Drága!
Végre!
Máris jobban érzem magam!
Örülök, hogy a narancsra koncentrálsz mostanában! :)
Csók,
Ágó.
Finom volt a narancstorta, jól esett a beszélgetés!
Ágó
oh, még hajnal 4kor a buli után leültél megírni? tényleg meg vagyok hatódva :) Örülök, hogy ízlett, majd ha megkapom a képeket, akkor kikerül természetesen a recept ;)
Megjegyzés küldése