kedd, február 13, 2007

Orientális tejberizs

Bármilyen szomorú és fájó is a búcsú, s bármennyire is szeretnénk elkerülni, néha az életben sajnos búcsút kell venni ... s végül valamikor túl kell lépni rajta ... Hátha másokat is kicsit megnyugtat a következő idézet:

"Sei nicht verzweifelt, wenn es um das Abschied nehmen geht. Ein Lebewohl ist notwendig, ehe man sich wieder sehen kann. Und ein Wiedersehen, sei es nach Augenblicken, sei es nach Lebenszeiten, ist denen gewiss, die Freunde sind." [Bach, Richard]

Szabad fordításban: "Ne légy kétségbeesett, ha búcsút kell venni. Egy 'isten veled' szükséges, mielőtt újra láthatjuk egymást. És a viszontlátás - legyen az pillanatok, legyen az egy hosszabb életszakasz után - biztos azok számára, akik barátok."

Félreértés ne essék, nem a naplóírástól búcsúzom, hanem a hazatért és szeretett Zsófimtól, Ágómtól, Vicámtól és Timimtől... No, de mint fentebb is írtam, az életnek mennie kell tovább!

Vasárnap nem volt túl sok kedvem bármit is főzni, de végül csak elszegődtem a konyhába. Eleinte egy egyszerű hagymás chilis rizsnek indult az egész, végül még belekerült egy narancs, némi méz, mazsola és tejföl is: így megszületett az orientális jelzővel elkeresztelt tejberizs - tej nélkül ;) Az eredményt az alábbi képen csodálhatjátok meg, ill. mint mindig a naplóbejegyzés címe alatti hivatkozáson keresztül juthattok el a recepthez.

4 megjegyzés:

Agota írta...

"belekerült egy narancs"
ugye mondtam én, hogy a narancs mindig csodára képes?!:)
Ágód

Unknown írta...

Nojó, igazándiból kettő is belekerült... meg egy kis fahéj ;)

Ezek szerint be tudsz lépni, Ágóm? Juhé :)

Földes Péter írta...

ez ugy hangzik, mintha az otthon levo osszes dolgodbol pakoltal volna bele egy kicsit:-)Az izletessegerol nem szamoltal be, finom lett vagy csak azert etted meg, mert megcsinaltad?

Unknown írta...

Micsoda eretnek kérdés :P Ha nem lenne finom, akkor nem tenném ki a receptet ;)
Ennél azért jóval nagyobb a fűszerkészletem ;) Naná, hogy finom lett - igaz egy kicsit kevesebb vagy zsírszegényebb tejföl jobb lenne bele (20%-osat használtam).