hétfő, március 26, 2007

Mediterrán sertéssült

Szombat este a Henkestrasse-i koliban jöttünk össze kilencen palacsintázni. A már megszokott késéssel bele is fogtunk Martinával a palacsinták sütögetésébe, töltelékekként pedig Krisz & Andi vaníliapudingot készített, Martina rumos mazsolás túrót én pedig egy kevés epermártást. Mikor hazaértem, még gyorsan elkészítettem a hús marinádját, majd eltettem éjszakára a hűtőbe. A megrövidült éjszaka után reggel minden oldaláról megsütöttem, majd alacsony hőmérsékleten (kb. 100°C) betoltam a sütőbe. Krisztit hívtam meg hozzám vasárnapi ebédre - s ezzel lassú sütéssel nem is volt gond ha 1 órával ide vagy oda csúszott az ebéd kezdete. Miután Krisztivel átbicikliztünk a réten, nekiálltunk a köretnek - pofonegyszerű és nagyon finom. A koktélparadicsomok zöldjénél levágtam egy szeletet, majd Krisz ezzel az oldalával belenyomta a paradicsomokat a cukorba, s végül az olajjal kikent tepsire helyezte. Ezt így 250°C-on a legfelső szinten szépen kisütöttük úgy, hogy a paradicsom héja magától levált, a cukor pedig karamellé vált. Nagyon finom intenzív paradicsomos íze volt, olyannyira, hogy se só se bors nem hiányzott róla.

2 megjegyzés:

Agota írta...

ki az a Martina? új? vagy a mi "régi" Martinánk tért volna vissza még a tavaszi félévből? de Őt nem is mered...

Unknown írta...

Martina: Bp-n született, svájci, s amúgy No-ban tanult és per pill ugye Erlangenben, valami orvosi szakon. Elég vidám teremtés ;) Talált, süllyedt?