péntek, március 30, 2007

Parmezántallér

Kedd délután / este ismét bezárkóztam a konyhámba egy harci céllal - a "vigyázz, kész, főzz!" című gasztroblogos verseny 3. fordulójára próbáltam valami pályamunkát szülni. Aki nem hallott volna róla, vagy azt kérdené, hogy miért csak most közlöm a receptet, ezen a linken nézhet utána a versnykiírásnak. Akik lusták a hivatkozást követni, s elolvasni a teljes kiírást, azok számára összefoglalom röviden: A cél olyan receptek elkészítése, melyek egy húsvéti büféasztal részét képezhetik. Alapanyagokat tekintve szabad kezet kaptam, lényeg, hogy kézbe simuló és 1-2 harapással elfogyasztható legyen.

Nos alapként előbb jópár parmezántallért (chipset) készítettem el a sütőben, majd ezekre tettem egyszer tejfölt, kolbászt és avokádót. Recept itt ill. mint mindig is a naplóbejegyzés címe mögött.


Másodszor pedig a sütőben karamellizált sült paradicsomot készítettem, s ezt helyeztem óvatosan a parmezántallérokra - 1-1 kis darabka kakukkfűvel díszítve. Recept pedig mint mindig a honlapomon, ill. közvetlen hivatkozáson keresztül itt érhető el.


Mivel a következő 1,5-2 hétben nem fogok valószínűleg a naplómba írni, hisz távol vagyok a konyhámtól, így már most mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Nincsenek megjegyzések: