szombat, május 05, 2007

Narancsos-bazsalikomos spárga

A mai nap annyira megkívántam valahogy a zöldséget, hogy eleinte zöldségragut terveztem. Viszont mikor a receptek böngészése során kezembe akadt ez az étel, azonnal a spárga mellett döntöttem. Pláne, hogy még spárgaszezon is van. Igaz, odahaza nem örvend akkora népszerűségnek a spárga, mint itt Németországban, de hátha ez a recept majd hozzásegít a megismerkedéshez. Mellesleg megjegyezném, hogy az itt kapható importált spárgák jelentős része Kecskemét környékéről származik ;)


A receptből hiányoltam a fehérbort, de mivel nálam a spárgakrémlevesbe is szokott kerülni egy kevés, ezért ebből sem maradhatott ki. Meg kell jegyeznem, hogy az összes eddigi spárgaétel közül ez ízlett nekem a legjobban - márcsak az ízek harmóniája miatt is. Minden szerepet kapott: a bor és a narancs az édes-kesernyés-savanykásságukkal, a zöldbors az enyhe pikánsságával, a spárga az édes-sós zamatával, a bazsalikom a frisseségével, valamint a tejszín, mely az egészet elsimította. Csodálatos kombináció - melegen ajánlom a kipróbálását a jelenleg is tartó spárgaszezonra! (recept)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Helló! Itt egy hógolyó! A kérdéseket megleled az oldalamon!