Töltött alma barackos pulykamellel
Már hetek óta ott szunnyadt a hűtőmben az a szegény egyetlen szem alma. Meg szeretném jegyezni: az almának abszolút semmi baja nem lett, hisz nagyobb raktárokban is hasonlóan tárolják. Egy sötét teremben kb. 4°C-ra lehűtik, s elvonják az oxigént a légtérből - így egész éven át "friss" almát ehetünk. No de most térjünk rá az ételre: Eleinte a hagymát és az almát felvágva szerettem volna kisütni jó sok vajban, de aztán úgy döntöttem, hogy a hagymás vajat némi zsályával, cukorral és sóval fűszerezve az almába teszem bele, s egyféle sült töltött almát készítek - csak éppen nem desszertnek jó édesen és fahéjjal, hanem köretnek, kicsit sósan s ugye hagymával. Nagyon finom lett - habár legközelebb a hagymát lehet előtte ki fogom sütni szép barnára, s azzal töltöm csak meg az almát.
A múltkori mangó-narancs mártás helyett ma egyszerű barackmártás volt a pulykamellszeletekhez. A kakukkfüves rizs helyett pedig ma zöldcitromos és citromfüves rizságyban nyugodott meg a sült alma. (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése