Bakonyi gombaleves
A tanszéken, ahol dolgozom, szokás, hogy a heti konyhafelelős (aki a mosogatógépet rámolja ki és be, törlőruhát hoz, ügyel, hogy legyen tej és cukor stb.) a hét alatt megvendégeli a tanszék többi munkatársát. Most ismét rám került a sor - s mivel többen is valami magyar finomságot kívántak, így egy bakonyi gombaleves mellett döntöttem. Sajnos nem jutottam erdei gombához, pláne nem bakonyból származóhoz, így champignonnal nem lett annyira gombaízű a leves - de sebaj. A képen látható levest még múlt vasárnap készítettem, melybe rókagomba is került - tán ezért is sikerült a hétvégi finomabbra. Az alaprecept, melyen csavargattam, egyébként a Rosenstein vendéglő (étteremtipp!) receptkönyvéből származik. (recept)
2 megjegyzés:
köszönöm a receptet, most szombaton megcsináltam, én a csiperkét szárított vargányával tuningoltam. finom lett nagyon.
Örülök, hogy ízlett ;) Igen, csiperkével nem annyira gombás (most látom csak, hogy itt champignonnak írtam :) ), a vargánya ill. szárított vargánya nagyon jó bele.
Megjegyzés küldése