Cocos Caprese
Ma egy kicsit különlegesebb kombinációval jelentkezem. Természetesen a szakirodalomban is körülnéztem, hogy mire és hogyan lehet felhasználni az átlátszó paradicsomlevet. Juan Amador egyik érdekes kombinációján akadt meg a szemem - paradicsomlé kókusztejjel. Igaz a receptben szereplő vegyszereket (alginát, kalcium-klorid - semmi ízük nincs amúgy, csak a halmazállapoton változtatnak) nem szereztem be, hanem egyszerűen zselét csináltam belőle, s kész is volt a "kókuszmozzarella".
A paradicsomot, ami mellette díszeleg, pedig sütőben majd egy órán át hagytam összesűrűsödni, amitől elég intenzívvé vált az ízkombináció. Nem potyára volt a receptnél kanálra díszítve az étel - annál kevesebbnél nem jönnének ki az ízharmóniák, annál többet meg nem is kíván az ember. Magyarul nagy felhajtás egy kis ízélményért - de megéri! ;) (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése