vasárnap, augusztus 05, 2007

Rucolás rizottó

Tegnap a piacon olyan szép rucolát találtam, hogy rögtön kettő csomaggal is vettem belőle, pedig csak egy kellett volna. Mivel annyira finom volt a rucola, no s mivel ebédre olyan finomra sikeredett sima rizzsel és dióval elvegyítve, így még tegnap este felhasználtam egy könnyű rizottóhoz.


Ugyanúgy készítettem, mint minden rizottót, leszámítva azt, hogy a végén nem került bele parmezán - most nem volt kedvem hozzá. Viszont, hogy ez a rucola mennyira finom így is, egy kevés paradicsommal tovább frissítve! ;) (recept)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen egyszerű és mégis tökéletes!
A rucola egy doboz = 125 g volt?
Végül is sherryecetet tettél hozzá? (A receptben fehérbor vagy ecet áll), a savtartalma miatt kérdem.

Unknown írta...

Köszi ;)
Lusta voltam kibontani egy bort a fél dl miatt, ezért körülnéztem, hogy mit tehetnék bele, s mivel a sherryecetem a legenyhébb, ezért abból tettem bele egy evőkanálnyit (receptnél a hozzávalóknál a sherryecet szerepel, többi rizottómnál ált. bort öntöttem bele, eredményt tekintve szerintem tök mindegy). Amúgy köszi, hogy rákérdeztél, mert a bort meg így a hűtőben felejtettem ;)
A rucolát itt csomagban árulják - nem mérték le a piacon. Kb. annyi egy csomag, hogy a száránál fogva kényelmesen a marékban lehet tartani. Azaz összegumizva kb. annak a körnek az átmérője, amit a hüvelyk- & mutatóujjunkkal össze tudunk zárni ;) Majd köv hétvégén ha megint lesz finom, akkor leméretem ;) Csak el ne feledjem...

Névtelen írta...

Oké, köszi. Csak mert én ált. 125 g-os kiszerelésben veszem, de nem piacon. Így persze az egészet fel kell használnom valamihez, ha marad, akkor improvizálok, lesz belőle rucolás pesto, rucolás vaj, stb.:-))
Sherryecetet én nem mertem volna csak úgy belelötykölni:-)), de ha mondod, akkor bátran kipróbálom (az enyém úgy 4%-os), néha az egy deci miatt szoktam egy üveg bort kinyitni. Persze aztán az is elfogy...
Azon azért csodálkozom, hogy risottonál sherryecet áll a receptben. Az autentikus olasz konyha semmilyen módon nem használja, persze attól még lehet nagyon jó!!:-)))

Unknown írta...

Hm, sztem kb. 100g körül lehet a csomag, de a rizottóba nyugodtan belemehet több is!
Azt hiszem a receptjeimből eléggé kitűnik, hogy nem nagyon törődöm a konyhák autentikusságával. Így pl. egy cukkinis, olivabogyós, paradicsomos egyébként olasz zöldségköretbe is nyugodt szívvel beleszótam némi curryt és némi szójaszószt ;) Lényeg, hogy elérjem azt az ízt, amit szeretnék. Arról nem tehetek, hogy némely konyha ennyire korlátolt/szűkös a fűszereit tekintve ... :P
A rizottónál ha autentikus szeretnél maradni, akkor a fehérbor helyett fehér balzsamecetet is tehetsz bele. Csak már délben is elfogyott egy üveg bor, így este nem volt már erőm még egy újabbhoz ... ;)

Unknown írta...

Jó, belátom, ez kicsit kemény volt tőlem itt spec az olasz konyhával szemben - bocsánat is mindenkitől, aki megbántva érzi magát. Mondandóm lényege viszont remélem kitűnik: lényeg, hogy finom legyen, s ha ezért új utakra is kell hogy tévedjünk ;)