Marhasteak mentapestoval
Ismét eltartott, mire újból jelentkezem. Múlt hét péntek reggel, mikor felébredtem, magam előtt láttam egy sült marhasteak képét, melyet mentamártás vett körül. Elsőre azt gondoltam magamban, hogy vasárnap van s no akkor ma ezt sütöm - mire aztán kiábrándultam, mert leesett, hogy csak péntek, s a hétvégén nem leszek otthon... Így se volt rossz dolgom, hisz cserébe babalátogatóban voltam nővéremnél és Anyu is épp ott volt. Persze ott sem éheztem: ettem finom tyúkhúslevest, szalonnás sült húst, no s még egy kis nyúl is belefért finom ginmártással. A hétvégén ismét felmerült bennem, hogy a botmixeremet le szeretném cserélni már egy ideje, s mivel a héten majdnem féláron megláttam egy számomra megfelelő braun kézi mixert, ezért rögtön kaptam is az alkalmon. Persze most hétvégén mindenképp valami olyat kellett főzni, aminél kipróbálhatom ;)
Reggel sikerült egy gyönyörű szelet marhahúst kapni - annyira szép, hogy erről külön közzé is teszek még egy képet (ld. lentebb). Mivel közeleg a tél és hervadoznak a fűszernövényeim az erkélyen, így bazsalikom helyett mentából készítettem el a pestot, majd egy kevés zöldcitromlével frissítettem rajta. A hús valahol a medium felé tartott, de szerencsére még nem érte el, szóval tökéletes lett. Köretként enyhén sajtos és enyhén fokhagymás krumplitortácskákat tálaltam mellé. (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése