szombat, november 10, 2007

English Pub

Elmúlt hét pénteken sajnos dolgoznom kellett, mert egy vendég érkezett a tanszékre egy előadással arról, hogy miből is phd-zik. Rögtön az előadás után viszont le is léptünk Ditémmel és elszaladtunk Bambergbe egy röpke esti sétára ill. egy füstölt sörre. Este Erlangenbe visszaérve az English Pubba tértünk be, mely a város egykori vasútállomási épületében található.


Rendkívül meleg és otthonos atmoszférája van, ezért szerettem volna Ditémmel mindenképp elmenni oda. Akármelyik sarokba is tekintünk, újra s újra újabb és újabb apróságokra bukkanunk. Kicsit hideg lett már estére, így bekuporodtunk a kandalló mellé, s ott szürcsöltük el a frissen csapolt Beamish-ünket. Igen, kb. olyan, mint a Guinness, csak még egy fokkal jobb - avagy ahogy nővérem és sógorom jellemezte: Írországban mindig Beamishre vadásztak, mert mindenhol csak Guinness-t csapoltak.


Stílusosan egy nagy adag frissen sült fish & chips-et ettünk, ecettel és sóval, ahogy illik. Gary, a ház ura egykor el is mesélte az ecetes krumpli történetét, miszerint korábban a krumplit sokkal zsírosabban sütötték ki, s az emésztés segítése érdekében fűszerezték ecettel. Innét maradt ránk az a bizonyos érdekes ecetes-sós ízesítésű zacskós chips is ;)


A frissen csapolt Beamish mellett még egy könnyed Newcastle Ale-t és Strongbow Cidert is mérnek, ill. Garynek rendkívül jó igazi whisky választéka van, melyekről órák hosszat képes mesélni. Ajánlom mindenképp a valódi whisky-k kipróbálását, mert teljesen más pl. a Glen-ek sora, mint egy kommersz Ballantines.


Nagyon kellemes este volt, s nagyon jól éreztük magunkat. Ditém meg is jegyezte, hogy mennyivel hangulatosabb ez az English Pub számos eredeti angliai pubnál. ;)


ui: A képeken látható világítás nem külön karácsonyi, egész évben ilyen hangulatos ;)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azt meghiszem, hogy más a hangulata:-))
Évekkel ezelőtt hoztam magammal egy salt & vinegar nevű fűszert, épp az ilyen dolgokhoz, nosztalgiából, mert kedvelem. Kezd megcsappanni a készletem, ha esetleg tudsz forrást (házi előállításról már nem is álmodnék), akkor ne tartsd vissza magad, kérlek!

Unknown írta...

ejha, jó sok kommentárt küldtél ;) köszi, hogy időt szakítottál ;)
nem ismerem, ill. nem használtam még ilyen fűszert - az english pubban is mindössze megsózza az ember a krumplit, s meglocsolja ecettel - de ez nem egy, azaz egyetlen fűszer. Megnéztem a fűszerboltom listáját, ott nem kapható ilyen ecetes só. Gugli nekem ezt a házi előállítást dobta ki: salt & vinegar crystals. Amúgy most december közepén megyek 3 hétre Ditémhez Londonba - esetleg ott körülnézek ;)

Névtelen írta...

Láttam, mennyi érdekes dolgot írtál, most nyugiban átolvastam mindet:-)))

Ez fűszer, legalábbis szórható, kis üvegben van. Azóta is mindenhol keresem, akárhol járok. Én ugyan sosem eszem chipset (gyárit), de nagyon jó rászórni sültkrumplira, de másra is. Lehet, hogy még az üvegem meg is van...
A linket megnéztem, köszönöm, hát lehet, hogy nem egy nagy wasziszdasz megcsinálni, akkor ez lesz a következő projekt!:-)))

Unknown írta...

Suliban anno azt hiszem 7. osztályban ötösért lehetett otthon kristályt tenyészteni - ott is sikerült, szóval nem olyan ördöngős dolog ez, csak türelem kell hozzá ;)

Sima ecet + só kombinációt nem próbáltad még alternatívaként krumplira? Vagy az a gond, hogy az ecettől elázik?