péntek, november 09, 2007

Hortobágyi húsos palacsinta

Miután visszajöttem Pestről Erlangenbe, szerencsére már csak néhány napot kellett várni, hogy újra találkozhassak Ditémmel ;) Gondolom így érthető is, hogy miért nem jutottam el addig, hogy publikáljak néhány új receptet. Csütörtök délelőtt (nov. 1.) landolt a reptéren, s mivel felszállt a köd, így gyönyörű napsütésben jártuk be aznap Nürnberget. Természetesen a nürnbergi Rostbratwurst s a hozzá tartozó Weissbier sem maradhatott ki ;) A hosszú, de nagyon szép séta után végül Ditém egyik kedvenc ételével vártam itthon.


A pörköltöt még előző nap készítettem el, hogy a szokásos 4 felrottyantás ill. lehűlésen túleshessen s összeállhasson az íze. A palacsintákat pedig frissen készítettük el este. Nagyon nagyon finom lett, s a legnagyobb öröm ennél az ételnél persze az, hogy Ditém még 2-3 nappal később is emlegette, hogy milyen finom volt ;) (recept)

A képen látható zöld paradicsom igenis érett! Kedvesemtől kaptam ajándékba ;) Az elmúlt csodálatosan szép hétről persze még jön a következő napokban folytatás ;)

Nincsenek megjegyzések: