hétfő, november 12, 2007

Ricottagaluska

Sajnos a múlt hét elején ismét dolgozni kellett mennem, de Ditémmel megoldottuk, hogy délben együtt ebédelhessünk. Hétfő este a vasárnapi coq au vanille levét ettük meg némi lúdgége-/csigatésztával. Kedd este a szomszédos olasz étterembe, név szerint az Isola Verde-be (zöld sziget) mentünk. Szerencsénkre épp volt még friss kagyló, s mivel Szívem és én is nagy rajongói vagyunk a tengeri kütyüknek, így egy laza fehérboros mártással el is fogyasztottunk 1-1 nagy tállal. Hozzá pedig egy könnyed olasz száraz fehérbort ittunk, mely csodálatosan harmonizált a kagylóval. Végül még egy desszertet is ettünk, aminél meg kell jegyeznem: eddig 4szer ettem ott tiramisut és eddig 4féleképpen tálalták - úgyhogy mindig érdemes vissza-visszatérni, pláne hogy a havi lapuk is állandóan frissül ;) Végül még egy Chardonnay Grappával zártuk az estét és dalolászva tértünk haza ;)

Időközben meg is érkezett az új fényképezőgépem. A régi kompakt gépem ugyanis már 4 éves és enyhén szólva idejétmúlt. Rettentően eszi az elemeket, kicsi a felbontása, s rengeteget kell vele trükközni, hogy a kívánt eredményt nagyjából el tudjam vele érni. No s nem is tudtam szinte semmit sem beállítgatni illetve forszírozni rajta - vagyis trükközgetéssel ment valamennyire, de most már tényleg 2-3 generációval előrébb járunk. Természetesen a legelső kép Ditémről készült, s a feltvételt megtekintve rögtön elégedett is voltam az új géppel - persze lehet csak azért is, mert Ditémről csak jó képeket lehet készíteni ;)


Szerda este ismét főzicskéztünk s könnyed kis ricottagaluskákat készítettünk enyhe mentaihlettel, némi karamellizált banánnal és citromsziruppal. Közrejátszott benne Ágó is, akitől ajándékba kaptam egyik kedvenc szakácsom, Alexander Herrmann Koch Doch című szakácskönyveit (amit itt mégegyszer meg szeretnék köszönni Ágónak ;) ), amelyből ez a recept is származik. Nagyon nagyon finom lett, s nem is volt akkora nagy felhajtás, szóval ha ismét maradna egy kevés ricotta és banán, amivel nem tudunk mit kezdeni, akkor gyúrjuk össze egy kis zsemlemorzsával és tojással, s már szinte kész is ;) A képek az új géppel ugyan, de még teljes automatikával készültek, mert múlt hét szerdáig még nem jutott időm a használati tippek teljes mértékű áttanulmányozására. Azért szerintem így is jók lettek ;) (recept)

Nincsenek megjegyzések: