szombat, december 08, 2007

Fürj-erőleves

A fürjmelles bejegyzésemnél persze felmerülhetett a kérdés, hogy mit is kezdjünk a rengeteg fürjjel, hisz csak a mellük kellett a recepthez. Nálam fürj-erőleves készült belőle - úgy, ahogy nálam a szárnyas alaplé készül. Rengeteg receptet olvashatunk, ahol víz helyett zöldség-, csirke- vagy húslevessel dolgozunk, s ezeket - valljuk meg őszintén - ritkán készítjük el magunk. Talán az egyik legjobb indok rá, hogy a receptben követelt 2dl csirkehúsléért minek főzzek egy levest, ill. mit kezdjek a maradék 1,5 literrel. Ez persze sántít, mert nemcsak hogy finomabb a saját főztünk által készülő alaplé, hanem azt is pontosan tudjuk, hogy mi került bele, no s a fel nem használt levest porciókra szétszedve be lehet fagyasztani, s igény szerint felolvasztani. Azaz megéri időnként a fáradtságot venni, s a saját alaplevünket megfőzni - ha az eredmény ízét és minőségét tekintjük, akkor elenyésző a ráfordított idő ;) (recept)

fürj-erőlevesfürj-erőleves

1 megjegyzés:

István írta...

Üdvözöllek! Feltettem ezt a receptedet a http://leves.lap.hu/szarnyas_leves/25596425 oldalra. István