csütörtök, december 06, 2007

Kacsamell chilis-csokis mártással, mangós polentával

Mikuláskor mi más is lehetne, mint csokoládé! Ma csak egy rövid ötletre ill. kombinációra szorítkozom a bejegyzésemmel;) Egy kicsit tovább alakult nálam a jelenleg divatos chili-csoki kombináció. Mivel a csokoládészufléhoz szerintem egy finom száraz vörösbor illik a legjobban, s a balzsamecet a vörösbortól pedig már nem is áll oly távol, hisz az is szőlőből készült, így mindezek az összetevők együtt alkották a chili-csoki szószom alapját. Lehet, hogy jobban mutatna esszenciának nevezni, de ettől most eltekintenék, mert nem főztem el vagy sűrítettem össze semmit. Hozzá finom szaftos rózsaszín kacsamell és mangós kukoricadara (polenta) került a tányérra, utóbbi némi frissen reszelt parmezánnal megszórva. (recept)

Kacsamell chilis-csokis mártással, mangós polentávalKacsamell chilis-csokis mártással, mangós polentával

4 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Jól néz ki ez a kacsamell:-) Hogy lesz ilyen szép rózsaszín?

Unknown írta...

szurival szépen belelövöm a rózsaszín grépfrútlevet, aztán jól összenyomkodom ;)
á, ennél egyszerűbb ;) bőrét beirdalom keresztbe, majd forró serpenyőben bőre oldalán sütöm 1 percig, utána másik oldalán 1 percig, majd újból a bőre oldalán 2-3 percig - hol kevesebb, hol több ideig - a lényeg, hogy a pórusok összezáródjanak és a bőre szép ropogós legyen ill. a zsírja kicsit kisüljön. A rózsaszín színért a sütőben sütöm mérettől függően 40-50 percig 100°C-on (majd még talán egy kicsit hagyom állni a lekapcsolt sütőben). Ld. a receptet is ;)

Cukroskata írta...

Köszi, kipróbálom. :-)

Unknown írta...

csak figyelmeztetésként szólok, hogy a mártás nem édes, szóval ne lepődj meg ;) No meg a polenta sem édes, viszont a mangó sokat lazít/frissít rajta.
A fenti idők 350g körüli kacsamellre vonatkoznak, kis kacsamellnél (200g?) szerintem 30 perc is elég a sütőben. Legfeljebb megbágod, megnézed, s ha még nem ok, akkor összetolva visszateszed a sütőbe ;)