szerda, december 12, 2007

Pataki szaibling ánizskapros fehérbormártással

Vasárnap folytatódott tovább a halakkal való kísérletezgetésem. Mint már előző bejegyzésemben írtam, a lazacpisztráng maradékaiból halalaplevet főztem, melyet aztán vasárnap hasznosítottam az ánizskapros fehérbormártásom alapjaként. A 2,5dl hallevet befőztem 1dl-re, felöntöttem 2dl fehérborral, s egy mogyoróhagymával együtt főztem egy kicsit. Leszűrtem, majd addig főztem, míg kb. 0,5dl nem maradt belőle. Később jéghideg vajjal kötöttem meg a mártásalapot, s végül ánizskaporzölddel megszórva tálaltam a halhoz.

pataki szaibling ánizskapros fehérbormártással, édesköménygumóval és petrezselymes burgonyával

Vasárnap délben elmaradt a filézés, mert egészben (de fej nélkül) sütöttem meg a halamat, ami ezúttal egy pataki szaibling volt. Köretként a petrezselymes burgonyán kívül édesköménygumót főztem mellé, s ezért fűszereztem a halat só, bors, olivaolaj, citrom, fehérbor mellett édesköménymaggal is. Talán még egy fokkal ünnepibb halétel az ünnepekre ;) (recept)

Nincsenek megjegyzések: