hétfő, január 21, 2008

VKF 12/2 - Garnélarák-narancs cappuccino

Végre ismét itt a narancsszezon! Jó, persze már tart egy ideje, de idén is bővítek a narancsos receptjeimen ;) Most a vkf 12. fordulója keretén belül következzék egy előétel vagy leves, már aminek nevezni szeretnénk - nekem cappuccino ;)


A fürjkísérletemnél kiadósan tanulmányozhattam a fürjek anatómiáját - most egy hasonló fél órát tölhettem a nyers egész garnélarákok pucolásával. Fejét és páncélját kisütöttem, majd az ízt fehérborral és csirkehúslével kifőztem belőle. A pillangóvágással felszabdalt rákokat fokhagymával kisütöttem, s felváltva 1-1 narancsfilével egy pohárba pakoltam, majd a lével felöntöttem. Mindezt a cappuccino-hab, azaz ez esetben a krémesre vert zöldfűszeres tejszín fedte. Frissítő, s étvágygerjesztő, azaz ideális előétel ;) (recept)

4 megjegyzés:

Mamma írta...

Nahát, a múlt héten 3 fogásos baráti vacsorát főztem, mégpedig a narancs jegyében, mindegyikben volt narancs. Azon gondolkodtam, hogy ha még levest is adtam volna (amire végképp nem lett volna kapacitás), akkor az a narancsos sárgarépalevesen túl mi is lehetne. Hát épp ez:-)), ha összeállítom a menüt, engedelmeddel meg is említeném:-))
A cappuccino-s leveseket meg különösen szeretem, nagyon mutatósak, bár én most azon kísérletezek, hogy macchiato levest készítsek, vagyis alul is legyen még egy réteg:-))

Gabojsza írta...

Kérlek küld el a linkeket a vkftizenketto@gmail.com-ra! :-)))

Unknown írta...

gabojsza - igenis! de majd egyben is küldöm a menüt még ;)

mamma: narancshoz rengeteg receptet találsz receptjeim közt (többek közt egy narancslevest is), ugyanis egyik kedvenc gyümölcsöm ;) ja, és Neked nem kell ehhez engedelmet kérni ;)
hmm, ez a macchiatos levesötlet tetszik, azt hiszem én is kísérletezgetésbe kezdek ezen a téren ;)

Névtelen írta...

hát ez nagyon bizarr :) érdekes!