Fokhagymakrémleves
Most kivételesen egyszerű recepttel jelentkezem - talán úgy is fogalmazhatnék, hogy megkíséreltem a fokhagymakrémleves minimumát megközelíteni, azaz hogyan lehet a legegyszerűbben fokhagymakrémlevest készíteni. A piacon sajnos nem jutottunk friss egész fej fokhagymához, így szárítottból készítettük. Ennek az volt a hátránya, hogy nem volt olyan enyhe az íze, de így is nagyon finom lett. Mivel mindketten szeretjük a fokhagymát, így nyugodt szívvel belepréseltünk egy egész fejet a két adagra számított levesbe ;) Ditém spontán még jelezte, hogy kis ropogós kenyérkockákat szeretne hozzá, így a leves mellett gyorsan készítettem még néhányat. Nagyon finomra sikeredett, de eléggé laktató is volt a liszt és a tejszín miatt. (recept)
2 megjegyzés:
Most inkább a képre kell reagálnom, nem is a receptre:-)) olyan szép!
Ha majd egy vörös menüben gondolkodom (mert már teszem), akkor feltétlen befutó lesz ez a leves is, és akkor a tetejére valamilyen marinált, aszalt paradicsomdarabkákat is teszek:-)))
Köszi ;) vörös menühöz inkább a mangós céklalevest ajánlanám ;)
Megjegyzés küldése