kedd, március 18, 2008

Garnélarák zöld spárgával, gyömbérrel és zöldhagymával

Lassan tényleg végre itt a tavasz, s vele együtt a spárgaszezon is! Másfél héttel ezelőtt megtörtük Ditémmel a "spárgacsendet" egy enyhén ázsiai beütésű étellel. Ugyan már kapható elvétve fehér spárga is, ám még nem a helyi földekről, hanem Peruból importálva, ezért nem is vagyok hajlandó venni belőlük egyelőre. Ellentétben a fehérrel, zöld spárga viszont szinte egész éven át terem. Az étel alapötlete egyébként onnét eredt, hogy a mélyhűtőmben hevert még egy negyed kg-os csomag garnélarák, ami ezennel felhasználásra került.

A spárgát először kicsit főztem, majd cukros olajban hempergettem meg. Ezután a tálat kitörölve újabb olajban meglengettem egy kicsit a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadtam a garnélarákokat és a zöldhagymát, s végül a spárgát. Sajnos egy kicsit túl sokáig főztem a spárgát az elején, ezért picit elvesztette a ropogósságát - de ízét tekintve nagyon finoman illet az egyébként is enyhén édeskés húsú garnélákhoz. (recept)

Nincsenek megjegyzések: