hétfő, március 10, 2008

Makaróni-tortácska, avagy tejfölös tészta új köpenyben

A fokhagymakrémleves persze csak előétel volt. Ditém ugyanis nagyon megkívánta a tejfölös tésztát sajttal és ropogós szalonnadarabkákkal. Nekem egy kicsit egyszerűnek tűnt csak úgy magában egymásra hordva, ezért elgondolkodtam, hogy hogyan lehetne feldobni egy ilyen kis egyszerű ételt. Eszembe jutott egy ötlet, melyet aztán meg is valósítottam.


Kis sütőformákat kivajaztam, majd kiraktam főtt sonkával az alját és oldalát, s állítva megtömködtem méretre vágott félig főtt makarónival. Az egészet meglocsoltam tejfölös tojással, hogy mindenképp egyben maradjon, majd megszórtam némi parmezánnal és a sütőben szépen átsütöttem. Nagyon mutatós kis tortácskákat kaptunk eredményképp, melyek ugyan rendkívül egyszerűen elkészíthetőek, ám mégis nagyot dobnak kinézetet tekintve egy egyszerű tejfölös tésztán ;) (recept)

5 megjegyzés:

Mamma írta...

Khmm, khm, ez egy picinyet nagyon hasonlít egy Alex-receptre, bátorkodom ezt csak azért mondani, mivel mindketten AH-rajongók volnánk:-)))
Már többször sütöttem, szuflé-formácskákban én is, és csuda aranyosan néznek ki tényleg. A masszába meg egyéb ízesítőket is bele lehet csempészni.

Abban teljesen igazad van, milyen jól fel lehet dobni egy sima tésztát is, ha más formában tálaljuk!

Unknown írta...

Köszi, Mamma ;)
Teljesen igazad van, bár előbb jött az ötlet, s utána jutott eszembe, hogy mintha Alex Herrmann-nál is valami hasonlót láttam volna egyszer. Igen, a tojásos massza sokszínűen variálható, bár a masszát a fokhagymakrémleveshez hasonlóan most is kiss-hez méltóan készítettem - azaz keep it simple and stupid ;)

Névtelen írta...

Ez nagyon jópofa! Nem mondom, hogy rögtön elugrom szuflétálkákért a boltba :) de észben tartom.

Névtelen írta...

Megint megbizonyosodtam róla, hogy hiányoznak a konyhámból a szuflé- és muffin-formák, amit ideje lesz orvosolni :) Tetszik a kis torta, nagyon dekoratív.

Unknown írta...

köszi bodza & t3v ;) A legjobb indokot szufléformák vásárlására amúgy szerintem ízbolygó adta még pár hónappal ezelőtt ezzel ;)