hétfő, március 03, 2008

Tavacs van! ;)

Mammán keresztül jutott el hozzám az aktuális kördés, melyben az iránt édeklődik a láncot indító Horasz, hogy hogyan lehet észrevenni konyhámban, hogy elérkezett a tavasz. Nos, idén egészen különlegesen lehet érezni a tavasz eljövetelét, hisz immár több mint egy hete költöztünk össze Ditémmel, s Vele együtt többek között konyhámba is betért a tavasz ;)


Tavaly is és idén is úgy látszódott meg a tavasz a konyhámon, hogy bővült polcokkal. Ennek alkalmából miután össze- és felszereltük a polcokat, kirámoltuk az egész konyhai készletemet s kiselejteztem közülük párat. Az üres konyhát aztán közös erővel kitakarítottuk, s végül jobb és ésszerűbb módon újból elrendeztünk mindent. A múlt hétvégi tavaszi konyhai nagytakarítás eredménye végül az lett, hogy kiürült az egyik polcom és egy aprításra használható munkafelületet is sikerült felszabadítani! Tehát teljes mértékben megérte - hisz most újra el lehet gondolkodni, hogy mi újat is pakoljak az üres polcra ;)


Kulináris szempontból egy kicsit szomorkodva is veszem a tavasz eljövetelét, hisz ezáltal véget ér a finom zamatos narancsok időszaka - viszont nagyon pozitív élményként élem meg a spárga- és gyümölcsszezon kezdetét ;) Tavaly pl. 2 hónapon át szinte minden hétvégén készítettem valamit spárgával - no s persze állandóan nassolgattam hozzá a friss gyümölcsöket. Ez idén sem lesz szerintem másképp ;)

Néhány tavacsi madárral továbbküldöm a tavaszi hóvirágot Ritának és Gourmandulának ;)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez jó nagy változás. Szép napokat Nektek!
Remélem, nem vesztek majd össze rajta, kié legyen a főzőkanál:))

Zsuzsa írta...

És akkor a jövőben Ditétől is várhatjuk a postokat? ;)
Spárgás receptjeidet kíváncsian várom. Nekem van néhány kedvencem, de az elmúlt három évben annyiszor készítettem őket kedvencségük miatt, hogy idén újítani is szeretnék.

Unknown írta...

Cserke: köszi ;) így, hogy felszabadult a rendrakás során még egy munkafelület, már el is férünk ketten a konyhában ;)

Zsuzsa: igen, Ditém egyik receptjét hamarosan közzé is fogom tenni ;)
Spárgát tekintve Mammánál találsz egy szép gyűjteményt. Pár standard receptet nem publikáltam, így nálam ezeket találod per pill:
Narancsos bazsalikomos spárga
Spárga epermártással
Spárgatekercs
Zöldhagymás-mangós csirkemell színes spárgával

Névtelen írta...

Köszönöm, mindjárt hozzá is látok megirni :)

Gourmandula írta...

Cserébe kedves gesztusodért én is virággal kedveskedem. Nektek.:)
http://gourmandula.blogspot.com/2008/03/itt-tavasz-vlasz-krdsre.html

Üdv,
Gourmandula