kedd, április 15, 2008

Csőben sült peperonata garnélarákkal

Eredetileg úgy indult a dolog, hogy Ditém kedvet kapott valami juhtúrós ételre. A juhtúró helyett fetát vettünk, s mivel nagyon szeretjük a tengeri herkentyűket is, így néhány rák is beletévedt a bevásárlókosarunkba. Végül jó sok peperonataval egy mediterrán ihletésű ebéd formájában valósítottuk meg - a kényelmeskedés kedvéért a sütőben sütve.


Igaz van jópár hozzávalója ennek az ebédnek, de seperc alatt elkészült. A benne úszkáló rákok mellett talán ezért is kedvelte meg Ditém az első pillanatban ;) Az egész kompozíció nagyon finoman harmonizált, mindössze annyi kifogásom volt, hogy elég sok levet eresztett a zöldség, s a chimichurri mártás is. No meg egy halványat sokat készítettünk, de olyan finom volt, hogy végül minden elfogyott ;) (recept)

Nincsenek megjegyzések: