csütörtök, április 10, 2008

Fokhagymás sült csirke

Legalább olyan egyszerű ennek az ételnek a története nálunk, mint amilyen egyszerű is elkészíteni: Ditém és én is nagyon szeretjük a sült pipit és a fokhagymát, én pedig ezen kívül még kakukkfű rajongó is vagyok.


Így született meg ez a mediterrán / provence-i ihletésű kakukkfűvel megtömött fokhagymás sült csirke, melyet sütés közben többször meglocsolgattunk olivaolajjal és az utolsó fél órában száraz fehérborral. Utóbbi fehérboros zuhany szépen elkavarodva az olivaolajjal és a fokhagymával egy csodálatosan zamatos mártást eredményezett, melyet maradéktalanul kitunkoltunk ;) A sütőtálba szórt fokhagymáról meg kell jegyeznem, hogy legközelebb csak 1 órán át hagyjuk majd a sütőben, mert 1-2 szem kicsit megfeketedett, s ezáltal enyhén megkeseredett. (recept)

1 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

Most értettem meg a puskázást:-)))