csütörtök, április 17, 2008

Ánizsos körte sonkaköpenyben

Elmúlt hétvégén egy kimondottan Alexander Herrmannos hétvégét tartottunk Ditémmel, ugyanis péntek este átlapozgatta a három "Koch doch" című szakácskönyvemet, s jópár receptet kiszúrt belőle. Következzen hát most az első fogás: egy könnyed előétel, mely büféasztalokról talán ismerős is néhány Olvasóm számára.


Természetesen Alexander Herrmann-nál nem tekerhető be érintetlenül a körte a sonkába, hanem előbb meg lett fürdetve egy fűszeres lében, mely mogyoróhagymából (salotta), fehérborból, házi zöldségalapléből, babérlevélből és csillagánizsból állt. Némi párolás után pompásan fel is vette a vilmoskörte az imént felsorolt összetevők ízét. Sajnos a sonka nem volt olyan vékonyra szeletelve, hogy újságot lehetett volna olvasni rajta keresztül, ami egy kicsit megnehezítette az evést, ám nagyon finom volt, különösen az ánizsos kiegészítéssel. Ditém egyébként saját kijelentése alapján nem szereti az ánizst. Ennek ellenére nagyon ízlett neki ez az előétel, sőt még a reszelt almába is észrevétel nélkül bele tudtam csempészni egy csipet ánizsport, s továbbra is nagyon ízlett ;) (recept)

4 megjegyzés:

violin írta...

Bocs, de Z und D a receptvarazs.hu oldalra ugyanezt az Ánizsos körte sonkaköpenyben c. receptet, fotót a sajátjaként töltötte fel. Na mármost ki is készítette és fényképezte le az eredeti ételt? Kösz a választ. vajdamarta

Unknown írta...

Köszi szépen az infót! Úgy látom más receptem is kikerült a receptvarázsra z&d neve alatt - anélkül, hogy megkérdezett volna. Én készítettem el az ételeket és én is fényképeztem - ezt spec. még 3 éve. Tányér és türkíz alátét is megvan még, nem selejteztem le még őket ;)

Névtelen írta...

Ugy látom levették a receptvarázsról
az ételeidet, ebben én is segitettem, mert kértem Őket, hogy töröljék a felhasználót, mert más tollaival ékeskedik. Egyébként tul plasztikus volt a kép, sejtettem, hogy profival
van dolgunk. Drukkolok Neked, hogy legyél sikeres, erősits a hirnevünket, minthogy a magyarok szeretnek jókat enni, de a szakácsmüvészetben is ott vannak. Anikó.

Unknown írta...

Köszi, én is írtam nekik. Szerencsére a képek ill. a receptek nálam egész jól viszont felismerhetőek.

Profi? Eh, köszi ;) Ez még jó régi kép, akkor végképp sokat bénáztam. Meg ez a háttér, valamiért szerettem használni a türkíz színt. Manapság sem sikerül még minden fénykép jól.

S köszönöm a szép szavakat, igyekszem ;)