csütörtök, május 01, 2008

Kitüntetés

Mindig egy kicsit nosztalgiázva, a 2006/2007-es téli félévre visszaemlékzve olvasgatom a teknősleves című blogot, melyen jónéhány kollégista örökíti meg a közös főzéseiket. Az említett félévben az akkori magyar erasmusos társasággal is gyakran összejártunk hétvégente egy-egy közös főzésre és ebédre, melyeknek olyan jó hangulatuk volt, hogy gondolom a többiek is mindmáig szívesen emlékeznek rá vissza.

A fent említett teknősleves című blog íróitól kaptam imént egy kitüntetést, miszerint a blogom "excellent", azaz kitűnő, kiváló. Köszönöm szépen a kitüntetést! S külön köszönöm a dicsérő szavakat, miszerint a legkreatívabbnak neveznek a magyar gasztrobloggerkörben!

Ez az E-kitüntetés egyféle virtuális dicsérő szó, melyet 10 blognak lehetne továbbadni, azaz 10 blogot dicsérhetnék meg vele. Nem tudom, meddig fog továbbmenni ez a lánc, de ezt a kitüntetettekre hagyom ;) Én csak négy blogot szeretnék kiemelni, melyek szerintem nem is lesznek túl meglepőek a blogom rendszeres olvasói számára.

Mamma: Leginkább a rettentően szorgalmas "szociális" tevékenységét szeretném megköszönni. Nem tudom, hogy hogyan jut ennyi mindenre ideje, de az az érzésem, hogy minden blog minden bejegyzését figyelemmel követi, ami abban is megnyílvánul, hogy gyakran még tippeket is fűz hozzájuk. Emellett különböző témákhoz egy-egy receptgyűjteményt gyűjtött össze, ami segítségével pillanatok alatt el lehet mélyülni s ötletekhez lehet jutni pl. a fagyikészítés vagy a spárga területén. Végül, de nem utolsó sorban Mamma egyike azoknak a gasztrobloggereknek, akik tényleg mernek ételeket újrafogalmazni és nem riadnak vissza szokatlan, ám annál finomabb kombinációktól sem.

Dolce Vita: Azt hiszem, egyike a legnépszerűbb magyar blogoknak, melyen nem csak az olasz konyhába nyerhetünk betekintést, hanem az ételfényképezés fortélyait is kitanulhatjuk. Nagyon szépen megkomponált bejegyzések némi háttérinformációval, gyönyörű, a tökéletességre törekvő felvételekkel és legtöbbször rövid, egyszerű receptekkel.

Ízbolygó: Nem tudom, egyébként mivel foglalkozik ennek a blognak a kedves írója, de nagyon kellemes az óriási mennyiségű jobbnál jobb és szebbnél szebb recept között lapozgatni. A libamáj créme brulée-je óta vagyok rendszeres olvasója, melynél megmutatta, hogy benne is rejlik némi kísérletező kedv.

nosalty: Egy viszonylag új blog, mely véleményem szerint már bőven túljutott a feltörekvő ágon. Nagyon tetszik benne, hogy ugyancsak gyönyörű felvételeket láthatunk itt, és néha új, szokatlan, vagy akár régi és elfeledett hozzávalók is kerülnek az ételekbe és a tányérokra.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

kedves Beatbull! köszönöm virtuális dicsérő szavaid:-)ha jól értem, gyűrűzik tovább a lánc, s most rajtam a sor további blogokat E-kitüntetésben részesíteni?!

Unknown írta...

igen, valahogy űgy értelmeztem ;)

Mamma írta...

Nagyon köszönöm, Beatbull, Tőled különösen jólesnek ezek a szavak:-)) és virtuálisan ki is tűzöm a kitüntetést!

Egy szociális munkás a Blog térről:-)

Névtelen írta...

Kedves Beatbull!
Most jutottam a tegnapi 19 fős vendégjárás végére és mit látok?! Kitűntetésben részesítettél a távollétemben:-)) Ez igazán jól esett, köszönöm Neked! Tőled valóban jól esik a vállveregtés, még ha csak virtuális is!:-)

Unknown írta...

nagyon szívesen Mamma & Ízbolygó ;)