csütörtök, május 22, 2008

Margarita

Néha délután, mikor hazaérek, Ditém egy-egy koktéllal szokott meglepni. Így történt pl. hogy hol cointreaupolitan-nel, hol mojitoval fogadott, amiket aztán az erkélyre kiülve a fényes napsütésben kortyolgattunk el.


Nemrég egyik délután egy klasszikus margaritát dobtunk össze, aminek egyik érdekessége talán a pohár sós pereme. Ehhez durva tengeri sót törtem meg egy kicsit, hogy ne legyenek olyan óriásiak a szemcséi, majd a zöldcitrom levével benedvesített pohár peremét mártottam a tányéron szétterített sóba. A sok zöldcitromlénél fogva rendkívül üdítő nyári koktél, különösen meleg napokra, amikor még (kis iróniával) a sóháztartásunkat is egyensúlyba hozhatjuk vele ;) (recept)

7 megjegyzés:

Gourmandula írta...

Ditte mekkora nagyon jó csajszi! :) Én óriási Margarita fan vagyok!!! :)
Idén nyáron külön tervem van, a hagyományos Margarita partikat Margarita fagyival fogom megkoronázni, majd jelentkezem! :)

Unknown írta...

Dite tényleg Kincs! ;) (egy t-vel plz)
Ó, ez milyen jó ötlet, fagyit tenni bele - mondjuk gondolom inkább sorbet-ra gondoltál a fagyival, ugye? Az alkohollal majd vigyázni kell, mert ugye gátolja a fagyást ;)

Névtelen írta...

Sóháztartás, hehe:-)) De jó dolga van Uram!

Gourmandula írta...

bocsesz! Dite klassz csaj, na. :)
Van vmi speckó tejszínes fagyialalapom, amit tesóm szerez nekem profi konyháról, és az szerecsére bírja az alkoholt, bailey's-zel teszteltük. :) de majd bővebben hamarosan! :)

Névtelen írta...

Nigellának a Forever Summerben, meg a Recipe Indexe alapján az Expressben is van margaritás fagyija.

nana írta...

ezt nem hiszem el!!! :) vasárnap úgy megkívántam a margaritát, hogy csak na. és azt terveztgettem, h csinálok, és postolom ;) megelőztél, mégis kösziköszi :)

Unknown írta...

Ízbolygó: szerintem Ditémmel kölcsönös a "jó dolgunk" ;)

Gourmandula: ez a fagyialap nagyon érdekelne! Már ha ki tudod deríteni a hozzávalóit... ;)

Judit: köszi! A bbc oldalán már rá is találtam egyre ;)

nana: bocsi! Nem tudtam ... Azért remélem postolni fogod a Te változatodat is ;)