szerda, május 07, 2008

VKF Staféta

Még mielőtt meghirdetném a stafétát, röviden le szeretném írni az elmúlt forduló címadó képének elkészítését. Nem, nem montázs a kép és persze nem is 3d-s animáció, hanem tényleg elkészült a képen látható tojás. Talán következő húsvétra is egy vicces alternatíva lehet a hagyományos tojásfestéshez. Egy szép hófehér tojást lemostam, majd 7-8 perc alatt forró vízben keményre főztem. Ezután hideg vizet engedtem rá és hagytam kihűlni. Közben egy kis kaméleonformát vágtam ki papírból, benedvesítettem, s így tapasztottam a tojásra. Biztonság kedvéért 3 gumit is húztam még óvatosan a tojásra, nehogy leváljon a tojásról a kaméleonom, no meg elcsúszás ellen is jó volt. Ezután kb. 20-30 percre céklalével leptem el a tojást, majd a festés után óvatosan levettem a gumikat és a papírt. Eredményül a fehér tojásom szép barna tojásszínt kapott, amely a kaméleon helyén fehér maradt. Természetesen más alakzatokkal, vagy levelekkel is megvalósítható a festés.

No, s most elérkeztünk az ünnepélyes stafétaátadáshoz! Lehet, hogy időközben nagyon türelmesek lettünk, vagy csak senki nem merte megkérdezni, de úgy látom, senki nem kíváncsiskodott, hogy kihez kerül a staféta ;) A következő forduló megrendezésének lehetőségét Gourmandulának szeretném megadni. Kíváncsian várom, hogy mi lesz nála a következő forduló témája!

10 megjegyzés:

Mamma írta...

Egy kreatív egy újabb kreatívnak:-))
Nagyon kiváncsi vagyok!!

Doctor Pepper írta...

:) Jó választás, és micsoda ötlet ez a tojás!! Jófej vagy Beatbull!:)

Unknown írta...

Na kérem, én döbbenten olvastam az elöbb, hogy gumit húztál a tojásra. Aztán rájöttem, hogy hajgumi lehetett az a bizonyos, mivel másképp nem érte volna a céklalé a tojást... Igaz-e? De ugye rossz az, aki rosszra gondol. Persze azóta már ebédeltem, és újra helyrebillent a vércukrom ;o) Staféta témában másra tippeltem volna, de Gourmandula egy igazi meglepetés, szóval izgi lesz a dolog megint!

Névtelen írta...

Szegény Ízbolygót hamis ábrándokba kergetted a pályamunkájához írt kommenttel:
"azt hiszem ezzel viszed is a forduló pálmáját ;)"
Ez nem volt túl PC.
üdv: D.J.

Névtelen írta...

Hasonló módszerrel készült nálunk egy darabig a húsvéti festett tojás. Szép formájú leveleket tapasztottunk a tojásra, behúztuk harisnyába, a tojás egyik végén megkötöttük és mehetett a festékbe :-))

Gourmandula írta...

Nagyon köszönöm a megtiszteltetést, Tőled különösen nagy feladat átvenni a stafétát. Majd igyekszem felnőni a feladathoz! :)
d

Unknown írta...

Maci: sima befőttes gumit húztam rá - féltem egy kicsit, hogy összetöri a tojást, úgyhogy ezért is főztem jó keményre ;)

D.J.: bocsánat érte... elnézést kértem Ízbolygótól.

PartizánOrsi: én is előbb harisnyára gondoltam, de nem mertem Ditém egyik harisnyáját ellopni ;)

Gourmandula: kíváncsiak vagyunk ;)

Dolce Vita írta...

azt hittem felétek, ilyen kicsi sárkánygyíkok szaladgálnak : ))))

Névtelen írta...

Beatbull: el kellett volna kérni, nem ellopni :-)) Ha nem a báli selyemharisnyát akarod "kölcsönvenni", akkor biztos adott volna egyet :-)

Unknown írta...

:))
időközben kiderült, hogy nem is nagyon találhattam volna harisnyát ;)