péntek, május 02, 2008

Zöld spárgaleves mentával

Lehet, hogy nem jól látom, de kicsit úgy érzem, hogy a medvehagymaszezon során nagyobb örömsikolyok röpködtek szerte a gasztroblogokon, mint most a spárgaszezon kezdetekor. Nálunk már többször is előkerült idén a spárga, pl. most is egy szokatlan leves formájában, melyet mindenkinek ajánlok, aki a spárga ízét egy új oldalról szeretné megismerni, vagy esetleg kevésbé rajong a spárgáért.


A búzasörös rizottómhoz főzött csirkehúslevesem maradékát használtam fel hozzá, s benne főztem meg a zöld spárgát, valamint még jópár levél mentát is szórtam hozzá. Végül Ditém kedvéért laktózmentes tejjel öntöttem fel. A csirkehúsleves és a menta egy teljesen más, új irányba vitték a spárgát, s ezáltal szokatlan, de nagyon finom ízt adtak a levesnek. Ditém egyébként nem egy óriási levesrajongó, de nemcsak repetázott a levesből, hanem azóta is emlegeti, hogy milyen finom volt! Azt hiszem ez a legnagyobb dícséret ;) (recept)

A receptet az estiskola receptversenyére is benyújtottam.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

én biztosan kivételt képzek:-), ugyanis a spárgáért, és nem a medvehagymáért bolondulok, sőt félve és suttogva mondom, nem szeretem a medvehagymát.., jaj. Ez van. Ez a mentás spárgakrémleves nagggyon jó ötlet, kipróbálásra váró listára felvettem:-)

Unknown írta...

örülök, hogy tetszik ;) főleg a spárgarajongók számára, mint pl. Neked lesz különlegesség ez az új ízélmény! ;)