szerda, június 04, 2008

Martini koktél

Ismét egy koktél, amit Ditém a londoni munkahelyéről hozott magával: Martini koktél. Neten bóklászva sokféle változatra lehet rábukkanni: bloody maryhez hasonlóan készülhet ginnel vagy vodkával, adhatunk hozzá triple sec-et vagy cointreau-t, almalevet, epret vagy gránátalmaszirupot is. Ditém egy ezeknél sokkal egyszerűbb, de annál kifinomultabb változatot készített el.


A jó sok jeget meglocsolta egy kevés száraz martinivel, összerázta, majd egy kicsit állni hagyta, hogy a jég szivacsként megszívhassa magát martinivel. Ezután kiöntötte a martinit (igen, a lefolyóba! ;) ), majd vodkát öntött a jégre (a gin talán az elterjedtebb, de néha kis mennyiség is fejfájást eredményezhet). Alaposan összerázta, majd ezt már a pohárba szűrte és 3 szem fogpiszkálóra felszúrt zöld olivabogyóval kaptam meg. Kívánságomra - mert sajnáltam a lefolyón lefolyni látni a martinit - próbaként elkészítette úgy is, hogy nem öntötte ki a martinit, de sokkal jobban tetszett a kiöntött martinis változat, mert sokkal finomabban, szubtilisebben volt benne jelen a martini. Az olivabogyó pedig egyáltalán ne legyen elrettentő - azzal együtt volt csak az igazi! Nem is tudom, hogy miért teszik a boltokban a szegény olivabogyókat mindig olajba vagy sós lébe, mikor tehetnék martinis vodkába is ... ;) (recept)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ettől ko lennék 2 perccel hazaérkezés után!:-)))
De mivel most úgyis egész nap itthon vagyok, kipróbálom! Van is hozzá minden:-)

Unknown írta...

öh, mi pedig kb. 5 perccel a Zeil am Main-i kirándulásból hazaérve ittuk ;)
lehet, most már késő szólni, de vigyázz, mert kicsit ütős lehet némely személy számára! Mondjuk attól is függ, mennyi jéggel "hígítod".