Spárgával töltött bazsalikomos haltekercs
Holnap ér véget hivatalosan itt Németországban a spárgaszezon, ugyanis június 24. után magukra hagyják a spárgákat, hogy tudjanak regenerálódni - azaz kinőnek a földből, s napfényt látva bezöldülnek. Természetesen ki kellett használni a fehér spárga idei utolsó példányait, mely receptjeit ma és holnap teszem közzé.
A mai recept egy spontán ötletemen alapult. Olyan rengeteg sok levele volt a bazsalikomomnak, hogy valami "tömegírtó" recepten gondolkodtam. Eszembe jutott, hogy egyszer már töltöttem meg haltekercset bazsalikommal - aztán pedig az jutott eszembe, hogy valahol már láttam spenótlevelekbe tekert halat is. Az ötletem az volt, hogy én a rengeteg bazsalikomlevelemmel fogom betekerni a halamat, s a szezon kedvéért egy szép nagy előfőzött fehér spárgát rejtettem a tekercs közepébe. Köretként Alexander Herrmann receptje alapján készült sáfrányos újkrumpli került mellé. (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése