szerda, augusztus 27, 2008

Kókusztúró-szuflé málnamártással

Örülök, hogy sokaknak ennyire tetszett a kókusztúró ötlete ;) Tulajdonképpen minden recepthez felhasználható, amibe túró vagy ricotta kerül, tehát nem kell félni, hogy a maradékból mi készüljön. Én sem féltem ;) Kb. 5-6dl házi kókusztúrót sikerült nyerni a 2 liter tejből, fél liter iróból és 8dl kókusztejből. Ez bőven több volt, mint amennyit a csokis ravioli megtöltéséhez felhasználtam így a többit hűtőbe tettem. Töprengtem is, hogy mi jót lehetne még belőle csinálni. Reggelente 1-1 zsemlét ettem a túróval megkenve, úgy is nagyon finom volt, de még valami "komolyabb" ételt is szerettem volna alkotni belőle. Végül a hűtőben felhasználásra váró tojásokat meglátva szuflé mellett döntöttem.


Lehet, legközelebb nem fogom a szuflét kierőszakolni a formájából, mert ezek kicsit lelapultak a művelet során. Viszont így is még lehelletnyi könnyű volt, s kellemesen kókuszos. Az édes szuflét egy kevés savanykásabb málnával és málnamártással ellensúlyoztam, mely színben is kontrasztot nyújtott. Nagyon finom kis egyszerű desszert, mely természetesen sima túróból vagy ricottából is elkészíthető. (recept)

2 megjegyzés:

Gourmandula írta...

ha kicsi fáziskéséssel is, de megemelném én is kis kalapom... :))

Unknown írta...

köszi szépen Gourmandula ;) szerintem paneerként is elég kókuszíznek kellene maradnia az indiai túróban, ha elég kókusztejet öntesz a tejhez ;)