péntek, augusztus 29, 2008

Tintahalas polenta

Néhány hónapja már, hogy Dolce Vitánál megláttam ezt a tintahalas polenta receptet - rögtön nagyon megtetszett, főleg, hogy Ditém és én is nagyon szeretjük a tenger gyümölcseit. Már csak a szépiatintára kellett vadászni, ám sajnos Erlangenben nem találtam rá, s a keresgélés kudarcából kifolyólag 1-2 hónapra el is vetettem... Most viszont sikerült beszerezni! ;) Nem is tudom, hogy miért nem kapható abc-kben, hisz évekig eláll és elég olcsó is, nem is beszélve arról, hogy teljesen természetes színezék.

tintahal szépia tintahal festék tintahalas polenta sárga paradicsomtintahalas polenta sárga paradicsommal

Receptet nem is írtam hozzá, mert teljesen úgy készült, mint ahogy Dolce Vita leírta. Köretként sárga paradicsomból készítettem egy kis színfoltot a tányérra. Utólag rá is jöttem, hogy Dolce Vita miért fényképezte a polentaszeletét úgy, hogy a teteje mutatott az objektív felé - az alja ugyanis nálam (sem?) sikerült szép simára ;) Utólag most már mindegy is ;) (recept Dolce Vitánál)

2 megjegyzés:

Dolce Vita írta...

Az enyémnek is cakkos kicsit a széle, de ennél simábbra lapítgattam. És hogy ízlett, arról nem írtál?

Unknown írta...

A képen sokkal hullámosabbnak tűnik, mint valójában volt - a tányér szélét, ha követed, akkor látszik, hogy kb. 3-4mm-es a legnagyobb bemélyedés. Hát öh, megettem, a tengeri gyümölcsök finomak is voltak, de továbbra sem vagyok polenta rajongó ;)