Borjúbélszín citromfüves lencsével, kókusztejben sült póréhagymával
Elmúlt héten már bemutattam egy ételt Segal konyhájából (szecsuánborsba forgatott tonhal), amit sikerült nagyjából reprodukálnom itthon. Ezen kívül több étel is mély, pozitív nyomokat hagyott bennem a Ditémmel és szüleimmel tett látogatásunk során a Segal étteremben (ld. beszámolóm). Köztük különösen nagyon tetszett anyukám főétele, mely egy szépen sütött bélszínből, thai citromfűvel ízesített lencséből és kókusztejes póréhagymából állt. Mivel ezekből csak egy falattal kóstoltam az este folyamán, ezért nem sikerült tökéletesen eltalálnom minden ízt, de a fogás hangulatát szerintem nagyjából visszaadja az itthoni változatom ;)
5 megjegyzés:
Basszus, nekem a jó minőségű marhabélszín beszerzése is felér egy olimpiai tízpróba döntőjével, te meg borjúval hergelsz :)
Még nem döntöttem el, hogy csak simán irigy legyek, vagy útáljalak :)))))
Mindenesetre a nyálelválasztásom beindult, pedig nemrégiben reggeliztem :)
Öh, bocsi, nem akartalak felhergelni. Azért remélem elnézed nekem, hogy hülye lennék nem igénybe venni a kínálatot ;) Amúgy ha emlékezetem nem csal, akkor segalban is borjú volt a bélszín.
Azért nem kell ennyire komolyan venni a morgolódást, volt ott smiley bőven:)). Nagyon is jól teszed, ha kihasználod a lehetőségeket, én is tenném, ha lenne hol.
Másrészt vidéki lévén egy pesti étteremlátogatás sem annyira triviális, pedig tényleg jó lenne új dolgokat kipróbálni. Bár mondjuk most Bécsbe készülünk, pár célpontot már ki is néztem :)
A citromfüvet ne vagdald,hanem csapj rá klopfolóval.Azután készíts belőle főzetet(vízzel forrald fel),szűrd le és ebben főzz(lencsét,bármit).Így nem kell halászgatnod a citromfűdarabokat.
Köszi a tippet! ;)
Megjegyzés küldése