csütörtök, november 20, 2008

Szójaszószos sütőtöksaláta

A szakácskönyvajánlómban említettem Jennifer Joyce Fingerfood-os könyvét, melyből rengeteg frappáns harapnivaló receptje mellett általánosságban is tengernyi ötletet lehet meríteni. Sütőtökös receptek után keresgélve bukkantam rá ebben a könyvben egy nagyon izgalmas tippre. A sütőtököt ugyanis mézes szójaszósszal és szezámmaggal kombinálta, ami pusztán olvasás közben is már nagyon logikus kombinációnak tűnt, hisz a sütőtök édessége elméletben is nagyon jól párosítható a szójaszósszal. Persze rögtön ki is kellett próbálnom - s nem is ért csalódás. Teljes magabiztossággal kijelenthetem: a sütőtök és a szójaszósz egymásnak lett teremtve!


Maga a saláta elkészítése eléggé egyszerű, hisz csak meg kell sütni a sütőtököt a sütőben, majd akár le is hűlhet, szóval nem kell kapkodni. A dresszing is szépen előkészíthető, mindössze a rukolát kell csak nagyjából a tálalás előtt frissen megmosni. Önmagában is isteni, én egy szép rózsaszínűre sütött kacsamellel ettem köretként, ahol szintén pompásan megállta a helyét. (recept)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon szép kép lett!
Ezt a salit meg megcsinálom!

Unknown írta...

Köszi szépen, Ízbolygó! Új terítő, új tálka, új objektív ;) A tálkával egyébként a miskolci Murphy's pubban találkoztunk először - s kiderült, hogy itt gyártják alig 120km-re keletre.

Névtelen írta...

Na, ez tipikusan az az összeállítás, amelynek minden alkotóelemét külön-külön is imádom :-)
Az új kedvencem a chilis cékla, de úgy érzem hamarosan a sütőtökre is kerülni fog némi csipős :-)
Niki

Névtelen írta...

És ez milyen objektív? Már ha nem vagyok indiszkrét!:-)

Unknown írta...

Niki: örülök, hogy tetszik ;) Ez a chilis cékla is jól hangzik - minden jobban hangzik, ami nem cékla önmagában vagy ecettel ;)

Ízbolygó: Canon EF 50mm 1.4 objektív - a fenti kép spec. 2.0-ás blendével készült. Készítettem 1.4-eset és 2.8-asat is, de ennél volt a legjobb az eredmény.