csütörtök, december 04, 2008

Fahéjas ricottás ravioli pezsgős birslében

Nos, hát nem mindig sikerül minden ételből szemgyönyörködtető fogást varázsolni. Ilyen volt például ez a pezsgős birslében tálalt fahéjas ricottával töltött ravioli is, ami - beismerem - eléggé fakóra sikeredett. Jó, meg a képet is félrefókuszáltam... Ellenben nagyon finom és könnyed lett a birsalmából kifőzött lé; a pezsgő pompásan könnyített és frissített rajta. A ravioli pedig valahogy úgy született, hogy utóbbi időben - ezt is beismerem - kicsit rákattantam a házi tésztára. Maga a gyúrás stresszoldó hatása mellett még finom is, s persze élvezem, hogy a tésztagépet tekergetve egyre vékonyabbra és hosszabbra sikerül nyújtani. Most már csak egy kicsit hosszabb, nagyobb konyha kellene ;)


A birsalmát akár a levével együtt is lehetne itt tálalni, amolyan kompótként - sőt akár egy kicsit édesebb kompótlevet is felönthetünk, vagyis felfrissíthetünk némi pezsgővel. Nem is beszélve arról, hogy egy egyszerű és hagyományos almakompótot is mennyire feldobhatunk néhány fahéjas raviolival. Utóbbi töltelékénél pedig ne tessék spórolni a fahéjjal! Maga a tészta is visszaszorítja a fahéjízt, no meg a tény, hogy hidegen tálaltam, szóval tessék szépen kanalazni a fahéjat a ricottába, míg szép barna nem lesz ;) (recept)

8 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Hú, ez mennyire egy nekem való étel lenne. Lennék most Dite :-)

Kata írta...

Na, ha a receptet el sem olvasom, már akkor is ínycsiklandozó...meg szeretnék egyszer csak ennyire félrefókuszálni:) Félre a tréfával: csodálatos!

Unknown írta...

Szegény Ditém jelenleg otthon van és épp ma ír zh-t, meg köv héten is vizsgázgat - úgyhogy szurkolásra kérlek Titeket is!
Örülök, hogy tetszik Nektek! S igazán nem ördöngős elkészíteni ;) Esetleg karácsony másnapjára/harmadnapjára könnyedebb desszertként is el tudnám képzelni, amikor már mindenki telis-tele ette magát.

Mamma írta...

Most már értem a tésztaaddikciót:-))
Ez az a körtés-ricottás ravioli, amiről már beszéltünk, ugye? Persze beatbullos változatban!:-)))
A körtés töltelékkel még én is elkészítem, de amit szoktak adni (előételként), az nekem egy kicsit édes. Ez a Tied direkt desszert, látom, annak sokkal jobb:-))
A pezsgő-birs kombináció nagyon jól hangzik!!

Unknown írta...

öh, itt most spec. nem a körte motivált, hanem a fahéj, birs és a kis üveg pezsgő, amit most már végre többféle pezsgőfajtából is lehet kapni ;) de köszi, hogy emlékeztettél, hétvégén elkészítem a körtéset, hisz olyan finom most a körte a piacon! ;) no meg jól esik tésztát gyúrni ;)

Gourmandula írta...

űűűha, képzeld, tésztagyúrásra én is rákattantam, szombaton volt a nagy találkozás, szerzem is be a gépet, és onnantól kezdve ontom majd a (remélhetőleg) jobbnál jobb tésztákat!!! :)))
édes raviolira még nem is gondoltam..hm. észbentartandó, pláne pezsgővel. :D

Unknown írta...

örülök, hogy összebarátkoztál a házi tésztákkal! kíváncsi vagyok miket alkottál/alkotsz ;)
ejnye, pedig már korábban is kreáltam egy édes raviolit - bár ez a csokis spec. egy kicsit ragacsos volt a porcukor miatt, ezért nem is tésztagéppel nyújtottam.

Gourmandula írta...

ohh, legközelebb jobban odafigyelek, kérem! :))))
ja, még annyi, hogy én azt hittem, hogy ez a házi tésztagyártás valami őrült bonyolult dolog, de leszámítva a négykezes ballerinamutatványt, ami a gépes-nyújtáshoz szükségeltetik, igazából tényleg gyerekjáték. Az egyszemélyes nyújtási technika meg gondolom, idővel rutinná válik. Mármint remélem. Ha nem, akkor meg szuper közösségépítéshez. :)