hétfő, március 02, 2009

VKF 23/2 - Gratinírozott laskagombás palacsinta zöldteás sárgabarack mártással és mandulával

Grenadine ehavi magvakról szóló VKF kiírására a pisztáciáson túl egy mandulás előétellel is készültem. Ehhez a már jól bejáratott és időközben egyik kedvenccé kinőtt triumvirátusomat alakítottam át ismét, azaz zöld sencha-teát párosítottam gombával és aszalt sárgabarackkal. Készült ez nálam már rizottóként ill. pirítva is, de szerintem ebben a formában a legtisztább és legnagyszerűbb!


Az ízek fokozásáért a gombát szépen lassan vajon megsütöttem, azaz duxelles-szerű tölteléket készítettem a palacsintáknak. A palacsinta tésztájába kevertem egy kis sárgabarack pálinkát, csakúgy, mint a zöldteás sárgabarack mártásba is. A pontot végül azzal tettem fel az i-re, hogy a megtöltött palacsintát darabokra vágtam, s sütőben egy kevés sajttal gratiníroztam. Ezáltal a palacsinta pereme szép ropogós lett. A mellészórt mandulalapkák kitűnően egészítették ki a zöldteás sárgabarackot és a laskagombát. (recept)

4 megjegyzés:

Kata írta...

Na, én ezért állnék sorba, akár többször is! Nagyon tetszik!

Unknown írta...

Köszi, Kata ;) Egyáltalán nem komplikált, meg szépen párhuzamosan lehet minden egyes összetevőjét készítgetni.

Névtelen írta...

Ez csodálatosan néz ki! Erre mondják, hogy konyhaművészet!
Kár, hogy nem ehetem meg (betegségem miatt), ám amikor elkészítem én is, a narancsot valami mással pótolom -fruktózérzékeny vagyok)
Fenséges lesz! :)

Unknown írta...

Köszi! Ebben nincs narancs - a sárgabarackot meg nem tudom mivel lehetne méltóan pótolni, ha gyümölcs a fruktóz miatt nem szerepelhet.