Pisztráng-lasagne medvehagymás béchamel mártással
Lasagne-t nem csak hagyományosan lehet készíteni. Magának az "olasz mille-feuille"-nek az ötletét felkarolva számtalan kombinációs lehetőség közül választhatunk. Lehet vegetariánus a lasagne-nk, vagy akár édes is. Esetleg gazdagíthatunk egy új ízzel az alapvető béchamel mártáson és a darált húst helyettesíthetjük akár hallal is. Ebből kiindulva nem töprengtem túl sokáig azon, hogy mit is készítsek a megmaradt rengeteg medvehagymából. Akár Nagypéntekre is tökéletes főétel lehet ez a pisztráng-lasagne.
Olyan ötletem támadt, hogy darált hús helyett pisztrángból készítek lasagne-t és a béchamel mártást medvehagymával dobom fel. Ehhez persze nem bolti tésztát vettem, hanem kb. 15-20 perc alatt összegyúrtam egy tojásból és 100g lisztből. Szépen kinyújtva fel is építgettem a lasagne-t, majd sütés után egy rendkívül jól sikerült házi paradicsommártással és különböző vadnövényekből álló salátával együtt tálaltam. Egy pohár száraz szürkebarát kimondottan jól esett hozzá ;) (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése