szerda, április 15, 2009

Reteklevél-frittata malacgerinccel

... avagy hogyan használjuk fel minden részét a reteknek? Jó, nem teljesen minden részét, hisz a szárakat inkább lecsipkedtem és kidobtam. Tavaly adtam már egy javaslatot a retek teljeskörű felhasználásához, idén viszont újabb ötletem támadt a retek leveleinek hasznosítására. Alapként az oly sok helyen olvasható spenótos frittata szolgált. Jócskán átgondolva és módosítva végül egy nagyon finom üde zöld reteklevél-frittata sült ki belőle, melybe a kontraszt és az íz kedvéért néhány szem retket is belesütöttem.


Eredetileg a sütőt is terveztem volna használni a frittata-hoz. Viszont mivel a sütőben alacsony hőmérsékleten egy szép (szopós) malac gerince süldögélt, ezért úgy döntöttem, hogy sütő nélkül a serpenyőben készítem el a frittatát szépen lassan alacsony / közepes hőmérsékleten. Rendkívül jó lett az eredmény, s akár önálló fogásként is megállja a helyét a retek-frittata. (recept)

Nincsenek megjegyzések: