Rózsaszín bárányfilé mentás cukkínipürével, fehér paradicsommártással
A magyar húsvéti sonkával ellentétben itt német területeken a bárány terjedt el jellegzetes húsvéti fogásként. Statisztikák szerint viszont sok helyen (sajnos) ez az egyetlen alkalom is az évben, amikor bárány kerül a tányérra. Megjelenését tekintve lehet pl. sült báránycomb vagy báránylapocka, hosszan lassan rotyogtatott báránycsülök, vagy modernebb változataiban bárányborda ill. bárányfilé. Nálam most a báránygerincről leválasztott filé készült el szép rózsaszínűre egy különleges körettel és egy hasonlóan nem szokványos mártással.
Mártásként a még tavalyról megamaradt és befagyasztott fűszeres áttetsző paradicsomlevemet készítettem el. A köret pedig a mentás zöldborsópüré ill. Karin Fransson ötlete nyomán vajban megfuttatott cukkínihéjból és sok-sok mentából készült. A briteknél egyébként is hagyományos társa a báránynak a menta - ebben a formában is kitűnő párost alkottak. (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése