szerda, április 01, 2009

Rózsaszín kacsamell pikáns marakuja mártással, grillezett zöld spárgával

Próbálom mindig kivárni, amíg eljön az igazi spárgaszezon, s a finom helyi frank spárgából lehet végre csemegézni. Nem látom ugyanis be azt, hogy a türelmetlenkedés miatt még a szezon előtt teleegyem magamat perui és olasz spárgával, aztán a helyi, általában messze jobb minőségű és frissebb spárgából pedig végül már ne is egyek-vegyek. Idén is sikerült megtartóztatnom magam, azaz pontosabban csak egyszer engedtem eddig a csábításnak. Akkor is azért, hogy megkóstoltathassam szüleimmel Ditém egyik kedvencét, a mentás zöld spárgalevesemet. A zöld spárga másik részét ebédre köretként készítettem el.


Az utolsó kacsamellet hoztam el a piacról, melyet szokásom szerint szépen lassan, alacsony hőmérsékleten sütöttem egynemű rózsaszínűre. A kacsamellhez és a grillezett zöld spárgához passiógyümölcsből (marakuja) készítettem pikáns mártást. Került bele minden jó: thai citromfű, chili, méz, gyömbér. A marakuja magjainak egy részét leszűrtem és eltávolítottam, hogy ne csak a magokból álljon a mártás. Nagyon kellemes ázsiai ihletésű ebéd kerekedett ki belőle. (recept)

4 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Kedves Beatbull! Én csak ámulok...de tényleg! Ez az étel nekem telitalálat, imádom ezt az ízvilágot, és -ismét- gyönyörű a tálalás is! Most már csak marakuját és spárgát kell szereznem, mert erős késztetést kezdek érzni arra, hogy mihamarabb elkészítsem itthon! :D

trinity írta...

Beatbull,
egyszerűen megint gyönyörűt alkottál...
Igen: ez már nem főzés-ez már az alkotás kategóriája....
Annyi mindent írtam már-nem tudom fokozni:))
Az ízét- azt hiszem , el tudom képzelni, eszméletlen jó lehet!!!

Unknown írta...

Flat Cat: Örülök, hogy tetszik! Lassan itt a spárgaszezon, remélem, találsz majd szép zöld spárgát hozzá. Nem is ördöngős elkészíteni, hisz én is délben a szüleim vacsorájának előkészítése közben dobtam össze ezt ebédre. A mártásnál majd vigyázz az enyhe hőmérsékletre, mert a marakuja leve nagyon hamar elfő - akár egy kis vizet is önthetsz hozzá.

trinity: Köszi szépen! Irulok-pirulok ;) A mártás nagyon jól ment a kacsamelhez és a spárgához is egyaránt.

Cukroskata írta...

Gyönyörű a kacsamell, biztos nagyon finom is :-)