kedd, május 26, 2009

Bárányfilé pirított bébiarticsókával, bazsalikomos mangóval

Nem vagyok a legnagyobb articsóka-rajongó. Most viszont, hogy megpillantottam ezeket az aranyos apró bébiarticsókákat, nagyon megkívántam. Eszembe is jutott, hogy Gordon Ramsay *** chef könyvében olvastam egy receptet, ahol bébiarticsókákat pirított vajban, majd fehérborral és csirkealaplével felöntve párolta puhára. És ennyi is, semmi komplikált dolog. Leszámítva persze az articsókák pucolását, bár a bébiarticsókáknál ez messze nem olyan macerás, mint nagyobb testvéreiknél. Az articsókához foodpairingen olvastam még egy izgalmas párosítást, így alakult a történet úgy, hogy a bébiarticsókák közé mangókockákat helyeztem 1-1 vékony csík bazsalikommal.


Mindezekhez a köretekhez puha rózsaszín és alacsony hőmérsékleten sütött bárányhúst készítettem, mely pompásan illett az articsókához. A legnagyobb meglepetés számomra viszont a mangó és bazsalikom ízharmóniája volt, hiszen egyszerre ízlelve a kettőt egyértelműen lehetett érezni a közös aromakomponenseket. Rögtön támadt is 1-2 ötletem további receptekre, avagy folytatás következik ;) (recept)

3 megjegyzés:

duende írta...

Én viszont rajongok az articsókáért! A kedvenc zöldségem. Csak sajna nálunk nem kapni. Pontosabban csak konzervben. De úgy is szeretem... Jobb híján. :)

duende írta...

Nézz be hozzám, légyszi! :)

Flat Cat írta...

Kedves Beatbull!
Csatlakozom duendehez, én is szeretnélek megajándékozni egy zseniális szakácsok számára készült virtuális fejfedővel ! :)