hétfő, május 11, 2009

Rózsaszín sertésszűz fehérboros spárgamártással

Felmerült bennem a gondolat, hogy ha oly gyakran látni sprágakrémlevest és főtt / párolt spárgát az éttermek lapjain spárgaszezon alatt, akkor miért nem lépnek még egy parányit előre, s kínálnak pl. spárgamártást? Elkészítését tekintve hasonló a spárgakrémleveshez, s szerintem rendkívül jól megy csirkemellhez, sertésszűzhöz, vagy borjúhúshoz, de jól kombinálható tésztával is, mint ahogy arról Mignonok és Mamma is írtak. Mégis, eddig még nem botlottam bele sehol, s emiatt itthon valósítottam meg egy kis salottával pikánsabbá téve és fehérborral ízesítve.


A köret persze lehetett volna akár főtt krumpli is, de most olyan hangulatban vagyok, hogy a spárgát is spárgával eszem. No meg persze egy kis hússal ;) A sertésszüzet alacsony hőmérsékleten készítettem el. A legjobb a tányéron a spárgamártás volt - lenyűgöző mind egyszerűségében, mind ízében. (recept)

Nincsenek megjegyzések: