kedd, június 02, 2009

Salottás-mogyorós-mazsolás kenyér

házi kenyér gránit gránitlap salotta mogyoróhagyma mogyoró mazsola barna kenyér teljes kiőrlésű liszt
Barna kenyérrel eddig még nem tudott senki sem elkápráztatni. Hasonlóan jó a barátságom magával a teljes kiőrlésű liszttel is. Vitathatatlan, hogy egészségesebb, de ízben eddig még sehol nem tudott meggyőzni. Richard Bertinet jól bevált fehér kenyeres receptjein felbuzdulva viszont adtam még egy esélyt a teljes kiőrlésű lisztnek és a barna kenyérnek - már csak azért is, mert aszalt gyümölcsökkel ízesíti a barna kenyereit s közülök nagyon izgalmasan hangzott a salottás-mogyorós-mazsolás kombináció is. Ebben a receptben sem csalódtam - rendkívül finom lett az eredmény!


A teljes kiőrlésű liszten kívül fehér liszt is került a tésztába, emiatt sem olyan sötétes barna a kész kenyér. Rendkívül finom édeskés-fűszeres ízt adott a vajon aranysárgára sütött salotta a mazsolával együtt! Legnagyobb részét magában ill. egyszerűen vajjal megkenve ettem, bár a legjobban másnap reggelire lekvárral ízlett. (recept)

5 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Szia!
Küldtem neked egy díjat, igazán testhezálló:-)
http://zsuzsifoz.blogspot.com/2009/06/szakacsok-es-sefek.html

trinity írta...

A tk. liszt ellenére szép, levegős lett a kenyérkéd! Gyönyörű rusztikus!!!!

Unknown írta...

Zsuzsi: Köszönöm szépen!

trinity: A hosszú pihentetéseknek köszönhető a szép textúrája - bár kis képen kicsit csalókák a mazsolák, s még nagyobb üregeket sugallnak ;)

nana írta...

nagyon jól néz ki! ez a rusztikus külső.. imádom..

Unknown írta...

Köszi nana! Egy határozott vágás egy éles pengével - a többi a sütő munkája volt ;)