csütörtök, július 09, 2009

Málnás saláta rózsaszín kacsamellel

A minap nagyon megfogott Ági málnás salátája rózsaszín kacsamellel. Ideális nyári fogás. Forró napokra pusztán olvasva is kimondottan üdítőnek képzeltem el a frissítő salátát a málna és a vinaigrette savanykásságával, valamint a néhány szelet kacsamellel. Ditémnek is nagyon tetszett az ötlet, s egy forró hétvégén ki is próbáltuk - kicsit eltérve Ági receptjétől.


Annyiban tértünk el, hogy az Ági által használt feketeribizlis balzsamecet és mustár helyett a szüleimtől kapott málnaecettel valamint egy kevés gránátalmasziruppal készítettük el a vinaigrettet. Ezen túl sajnos nem kaptunk a piacon madárbegysalátát, ami tényleg jobb lett volna hozzá, de a vegyes saláta (rukola, jég-, tépő- és fodrossaláta) is megfelelő volt. A kacsamellet a már megszokott módszerem alapján készítettük, azaz serpenyőben szépen kiolvasztottunk szinte minden zsírt a bőréből, majd sütőben 40 perc alatt 100°C-on szép egynemű rózsaszínűre sütöttük. A salátát némi csíkokra vágott lilahagymával dobtuk fel és tettük enyhén pikánssá. Összességében egy nagyon szép kerek és könnyű nyári ebéd sült ki belőle. Köszi a remek ötletet, Ági! ;) (recept)

5 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Hűha! Csak nem megihlettelek? :-))))
A gránátalma szirup csodás alkotás, imádom azt a mély savanykásságát.

Unknown írta...

Dede, megihlettél ;) Nagyon megtetszett a málnás salátás ötleted! Köszi mégegyszer ;)

erős ildikó írta...

Én még nem kóstoltam gránátalma-szirupot, biztos, hogy izgalmas lehet, ahogy ez a húsos-gyümölcsös-salátás kompozíció is, igazi nyári étel.

trinity írta...

Pompás saláta -a grátátalmaszirup is nagyszerű lehet!!!!

Unknown írta...

Köszi szépen! Gyakran öntünk egy kevés gránátalmaszirupot(mangós) narancslébe - amolyan alkoholmentes tequila sunrise-t idézve, no meg kicsit ízesítve vele a narancslevet.