szerda, július 01, 2009

Őszibarackos rozmaringos mandulás kenyér

Ez most kivételesen nem egy Bertinet kenyér recept ;) Flat-Cat oldalán pillantottam meg ezt az izgalmas kenyeret, melybe reszelt őszibarackot, frissen aprított rozmaringot és mandulalisztet is tett. A hozzávalókat olvasgatva rögtön a gomba jutott eszembe, hisz őszibarackkal, rozmaringgal és mandulával is egyaránt jól összeillik. No meg egyébként is izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet egy kenyér részben mandulalisztből. Ki kellett tehát próbálnom - s egyáltalán nem is csalódtam! Sőt, teljes kiőrlésű kenyerek között rögtön a kedvenceim közé is került! Köszi a receptet, Flat Cat! ;)


Picit változtattam a hozzávalók arányán ill. az elkészítés sorrendjén. Egy kicsit finomabb mandulalisztnek jobban örültem volna a boltban, mert így a tészta hosszú gyúrás után is még kicsit érdes tapintatú maradt. De kb. ez is volt az egyetlen gondom. Én a rozmaringot alig, a mandulát kissé az őszibarackot viszont annál inkább véltem kiérezni a kész kenyérből. Nagyon finom volt duxelles-lel is, de a legjobban szeletekre vágva, megpirítva és egyszerűen vajjal megkenve ízlett. (recept)

4 megjegyzés:

Limara írta...

Nagyon izgalmas! Gyönyörű ez a kenyér! :))

Flat Cat írta...

Hűűű! Nagyon örülök, hogy tetszett!:D
Nekünk is ez maradt a(z egyik) kedvenc kenyerünk! :D

erős ildikó írta...

Gyönyörűek a kérge sül a kenyereidnek! Hová lett a gomba? Az csak ötlet volt?
(Legutóbb a mandulatortámhoz használtam őrölt mandulát, de abba nem került gyümölcs, pedig jót tett volna neki, izgalmasabb...)

Unknown írta...

Limara: Köszi ;)

Flat Cat: Nagyon tetszett! Kicsit más a kenyér belsejének a textúrája a megszokottnál, azaz kicsit sütis irányba hajlik, de finom volt!

napmátka: Köszi szépen! A duxelles-t is elkészítettem hozzá, csak kicsit túl sok paradicsompürét nyomtam bele, s ezáltal kicsit túl piros lett - azaz a fényképre inkább nem tettem rá.
Jó ötlet a mandulaliszttel készülő sütik tésztájába belereszelni - bár ált. ezért a frissítésért a kevés citrom- vagy narancshéj felelős. Át is lehetne itatni utólag a tésztát pl. az egyik házi szörpöddel ;)