szerda, szeptember 09, 2009

Báránygerinc mentás uborka-paradicsom salátával

Az ízbibliában találtam egy olyan tippet, mely szerint a bárányhús, uborka, paradicsom és menta kitűnően kombinálható. Így, hogy most itt a friss finom érett paradicsomok időszaka, kipróbáltam ezt a párosítást egy könnyű saláta formájában. A mentás uborka-paradicsom saláta olyan finomra sikeredett, hogy akár a jövő nyári grillszezon slágere is lehetne belőle. Sajnos a hentesemet nem találtam a piacon, ezért egy másik hentesnél vettem bárányhúst. Nála viszont másképp darabolják a báránygerincet - talán egy kicsit földönkívüli beütése van így a báránygerincszeletnek. Összeségében egy könnyed késő nyári fogás kerekedett ki belőle szeptember melegebb napjaira. (recept)

4 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Nekem ez így nagyon tetszik! Amit én T-bone steaknek veszek, az tulajdonképpen ez a fajta gerinc szelet, megfelezve.
És jó a saláta is hozzá! :)

Unknown írta...

Igen, ez kb. egy dupla t-bone. Bár t-bone-ként vágva errefelé még sehol sem láttam, ezért is tetszenek nagyon a cuki kis t-bone szeletjeid ;)

lorien írta...

Szép a bárány, kedvet kaptam hozzá :) Érdekes módon a mentától valamiért tartózkodom ételek fűszerezésekor, nem tudom mi lehet az oka, pedig máskülönben szeretem, a mojito az egyik kedvencem, és azt jól meg szoktam rakni.

Unknown írta...

Köszi, örülök, hogy tetszik! Egyszerű serpenyős sütés eredménye.
Mondjuk a britek mentamártása tényleg eléggé érdekes, de salátákba szerintem nagyon jó egy kis finomra aprított menta.